Dansk Børneillustrations Biennale 2014

 


Biennalen blev lanceret på BogForum 2014, og udstillingen bestod af 13 topnominerede illustratorer, der alle havde fået til opgave at formidle Mødrehjælpens indsatsområder og værdisæt for børn. Vinderen blev kåret ved åbningen af biennalen fredag den 7. november 2014, kl. 15 på BogForum.

vinder Pauline Drasbæk Bibiana015-344x500
Vinderen: Illustrator Pauline Drasbæk

 

Konkurrence med Mødrehjælpens værdier som afsæt
Biennalens koncept bygger på en illustrationskonkurrence lavet i samarbejde med en dansk humanitær organisation, der arbejder for børns vilkår. I 2014 var vi stolte over at samarbejde med Mødrehjælpen.

Workshops og mini-seminarer
Dansk Børneillustrations Biennale afholdt en række workshops for børn under BogForum, hvor det var muligt at møde professionelle illustratorer og se, hvordan de arbejder. Samtidig var der mini-seminarer på børnescenen med interviews af illustratorer, bl.a. vinderen af årets konkurrence, Pauline Drasbæk, og Katrine Clante.

Udstillingsturné og undervisningsmateriale
Efter BogForum blev udstillingen vist hos BIBIANA Danmark, og 1. januar 2014 blev den projiceret op som mega size lyskunst på Field’s facade i Ørestad. Derefter rejste udstillingen rundt til landets biblioteker og kulturhuse i et år. Vi udarbejdede desuden undervisningsmateriale til folkeskolen med afsæt i illustrationerne og Mødrehjælpens arbejde. Materialet kan hentes gratis under punktet undervisningsmateriale.

Det er målet, at udstillingen og undervisningsmaterialet kommer bredt ud. Det er af stor betydning, at projektet skaber opmærksomhed om Mødrehjælpens arbejde, så børn og forældre i svære situationer ved, at der findes en organisation, hvor de kan søge hjælp og støtte.

Støtte og samarbejde
Dansk Forfatterforening og Mødrehjælpen har været essentielle samarbejdspartnere for biennalen, der er støttet af Autorkontoen. Den økonomiske støtte samt samarbejdspartnernes indsats har muliggjort biennalen i 2014. Undervisningsmaterialet er blevet til takket være støtte fra Kvindernes Bygningsfond.