Previous exhibitions

Ikuno Ohata
Illustrator: Ikuno Ohata

2017

10. – 12 november: BogForum

Sammen med skønne, fabulerende, frække og dygtige danske børnebogsillustratorer kunne børnene på Bogforum 2017 slippe fantasien og eventyret løs og dykke ind i bølgen blå!

Under havets over kunne de gå på opdagelse og møde mageløse havfruer, finurlige havdyr og søfolk med røverhistorier fra de syv have.

WORKSHOP

I havet findes mange tatovørsaloner. Her mødes havfruerne og får udsmykket deres kæmpe overkroppe. For Havfruer elsker nemlig tatoveringer!

Børnene på Bogforum hjalp de fantastiske illustratorer Lea Hebsgaard Andersen, Stine Illum og Anna Jacobina Jacobsen med at lave ne undervandstatoveringer til vores helt særlige gæster fra havets dyb.Bogforum114UNDER HAVETS OVERFLADE KUNNE DU OGSÅ

  • Læse i vores eventyrlige illustrationsbøger fra hele verden som alle omhandler havet
  • Gå på opdagelse og møde finurlige havdyr
  • Se nogle af verdens bedste børnebogsillustrationer i vores udstilling, som både kan ses ude og inde fra havet
  • Tage en pause og fordybe dig i et af vores havpuslespil

LIDT OM SUMO

BIBIANA Danmarks bibbere har udviklet projektet sammen med Sumo. Inde i Sumo Illustrations rummelige krop bor illustratorerne Lea Hebsgaard Andersen, Stine Illum og Anna Jacobina Jacobsen. Herinde sidder de og tegner og tænker og opdager ting som ikke var der før. Nogle dage bliver tankestregerne til ne billedbøger og andre dage vokser kæmpe havfruer ud af blyanten. Der er også dage hvor de drikker kaffe og kigger ud af vinduet og håber der yver en fugl forbi.

LIDT OM FORTIDEN

Sumo var med på Danmarks togt med M/S BIBIANA i 2017 og svømmer med BIBIANA videre ind i 2018 på Naturmødet i Hirtshals i maj 2018.

2016

11. – 13. november: BogForum
Igen i år havde vi en fantastisk oplevelse på BogForum i Bella Center. Vores stand lå i BogForums nye Børneområde, og den blev et kæmpe publikumshit. Vi havde 135 kvadratmeter at gøre godt med og havde fyldt dem ud med tre Virtual Reality-studier, et verdensbibliotek med billedbøger fra hele verden, en workshop, en udstilling med børnebogsillustrationer og ti podier med havnearkitekturmodeller lavet af børn under årets togt i Nordjylland. Vores stand var altså en ægte sømandsstand, der hele weekenden myldrede med små, ivrige landkrabber og deres voksne.

bella023
August – oktober: Den eventyrlige havn
Årets togt gik til Nordjylland, hvor vi besøgte i alt 10 havnebyer og over 200 skoleklasser med M/S BIBIANA – Danmarks første kunstskib for børn.

Projektet, vi havde med om bord, hed ”Den eventyrlige havn” og handlede om havnearkitektur, kreativitet og børnebrugerinddragelse. De besøgende børn blev undervist i at være arkitekter og herefter fik fantasien frit løb, da børnene skulle give deres bud på, hvad man kunne bygge på deres lokale havn for at gøre den mere eventyrlig og fyldt med liv. I løbet af undervisnings- og workshopforløbet skulle børnene både bygge en model af deres havnearkitektur og tegne det i et Virtual Reality-tegneprogram.

billede-18-08-2016-09-27-13-2

Læs mere om årets togt og M/S BIBIANA på M/S BIBIANAs hjemmeside

Maj – november: Colourful Rights
Henover sommeren og efteråret har BIBIANA Danmark afholdt en lang række af workshops under navnet Colourful Rights. Til workshoppene lavede over 1000 børn og unge en kunstnerisk fortolkning af børnekonventionen og menneskerettighederne. Efterfølgende blev børnenes kunstværker hængt op på farverigt malede træer, der blev udstillet rundt omkring i Ørestad og siden på BogForum.

Projektet tog afsæt i den slovakiske udstilling ”Human Rights through Children’s Eyes”, som blev vist på Ørestad Bibliotek i perioden.

Fernisering287

Læs mere om Colourful Rights.

Januar – februar: Mega Size Lyskunst
Udvalg af illustrationer brugt på M/S BIBIANA i 2015 vist som mega size lyskunst (600m2) på Field’s facade, København. Illustrationerne er fra udstillingerne “Sea Fairy Tales” fra Estland og ”Sailing tales from Slovakia”.

Illustrator Vladimír Král Fotograf: Peter Sørensen
Illustrator: Vladimír Král. Fotograf: Peter Sørensen

2015

6.-8. november: BogForum i Bella Center
På årets BogForum i Bella Center udstillede vi de illustrationskunstværker, som var om bord på det sejlende kunstskib M/S BIBIANA i 2015. Til udstillingen var der tilknyttet workshops, aktiviteter og fortællinger fra verdenshavene – også på Børnescenen. Børnebogsillustrator og BIBIANAs undervisningsansvarlige, Ida Exner, skabte i samarbejde med børn på BogForum et kunstværk på et af de originale skonnertsejl.

“Maleri på sejl” af børn på BogForum 2015 og BIBIANAs undervisningsansvarlige, Ida Exner

 

27. juli – 9. oktober: M/S BIBIANA – Sejlende fortællinger
Med støtte fra Nordea-fonden søsatte vi børnenes nye kunstskib M/S BIBIANA. En imponerende skonnert blev i 2015 omdannet til én stor, sansende kunstudstilling med sagn og eventyr fra verdenshavene, børnebogsillustrationer, workshops, undervisning og kulturaktiviteter om bord og på kaj. Udstillingerne om bord var: ”Sea Fairy Tales” fra Estland og ”Sailing tales from Slovakia”.

Med et nyt skib og en ny udstilling hvert år sejler M/S BIBIANA rundt langs de danske kyster og kaster anker i 30 havne i løbet af 2015-2017.

M/S BIBIANA aka Aktiv ved DOKK 1 i Århus.  Foto: tak til IBBY
M/S BIBIANA aka Aktiv ved DOKK1 i Århus.
Foto: IBBY Danmark

Læs mere om M/S BIBIANA

22. august: Cirkelbroens Åbning
M/S BIBIANAs jolle sejlede som den første igennem Cirkelbroen på broens indvielsesdag. Peter Uchnárs illustrerede sejl gjorde sig flot og mindede om Børnenes Stemme, som også Olafur Eliassons legende arkitektur afspejler. Stor tak til Nordea-Fonden og tillykke til København!

cirkelbroåbning
Illustrator: Peter Uchnár Fotograf: Lone Petersen

 

28. – 30. august: Ørestad Kulturdage
Børnenes eget galleri, BIBIANA Danmark, åbnede i samarbejde med By & Havn og Vandlauget i Ørestad udstillingen ”Sea Fairy Tales” fra Estland og ”Sailing Tales from Slovakia”. Udstillingerne består af et udvalg af prisvindende børnebogsillustrationer, der fortæller sagn og eventyr fra verdenshavene. Der blev afholdt workshops, hvor børnene foldede kunstskibe og tegnede deres eget havdyr under titlen “Hvis øen var en hval”.

Januar – februar: Mega Size Lyskunst
Illustrationer fra Dansk Børneillustrations Biennale blev vist som mega size lyskunst (600m2) på Field’s facade, København.

Mega Size Lyskunst - Dansk Børneillustrations Biennale 2014
Illustrator: konkurrencebidrag til Dansk Børneillustrations Biennale 2014

2014

7. – 9. november: BogForum
I efteråret 2014 lancerede BIBIANA Danmark – i samarbejde med Dansk Børneillustrations Biennale – Danmarks første illustrationsbiennale. Dansk Børneillustrations Biennale hædrede og udstillede nogle af landets bedste børneillustrationer. Målet med biennalen var at styrke illustrationsfaget som kunstnerisk genre samt synliggøre genrens aktive rolle for et levende og nutidigt kulturliv for børn. Konkurrencebidragene blev udstillet på BIBIANA Danmarks stand på BogForum.

 

O37A4954
Udvalg af konkurrencebidrag til Dansk Børneillustrations Biennale

Læs mere om Dansk Børneillustrations Biennale på BogForum

19. september – 28. november: Anaarestan – Granatæbleland
En eventyrlig udstilling af Irans fineste og mest innovative børnebogsillustrationer blev vist på Ørestad Bibliotek. Udstillingen Anaarestan – Granatæbleland bestod af 16 unge, internationalt anerkendte illustratorers værker fra 16 iranske børnebøger.

bibiana213
Anaarestan – Granatæbleland

Læs mere om Anaarestan – Granatæbleland

September – oktober: Børn Bygger Ørestad
BIBIANA Danmark afholdt en række forunderlige arkitekturworkshops og -saloner for børn og voksne. Til arrangementerne åbnede nogle af Danmarks førende arkitekter og professionelle arkitekturformidlere op for en fantasiens byggeplads, satte fut i debatten og inspirerede børnene til at slippe deres indre arkitekt løs.

glæde_2
Resultat fra workshop under Børn Bygger Ørestad

Læs mere om Børn Bygger Ørestad

Januar – februar: Mega Size Lyskunst
Vinderne af “The Biennial of Illustrations Bratislava 2013″ samt de danske bidrag blev projiceret som mega size lyskunst (600m2) på Field’s facade, København.

Illustrator: kommer snart.
Illustrator: Vinderne fra “The Biennial of Illustrations Bratislava 2013″ samt de danske bidrag

2013

Efterår: The Biennial of Illustrations Bratislava 2013
Alle vinderne af “The Biennial of Illustrations Bratislava 2013″ samt de danske bidrag
 blev udstillet på på Ørestad Bibliotek, på BogForum og hos BIBIANA Danmark.

13. juni – 4. oktober: Skrædder i Helvede
Udstilling af originalværkerne fra Dansklærerforeningens antologi “Skrædder Helvede” på Ørestad Bibliotek og BIBIANA Danmark.

Undervisningsituation "Skrædder i Helvede"
Undervisningsituation            “Skrædder i Helvede”

 

6. marts – 15. april: Børnebogsillustrationer fra hele verden (Kinderbuchillustrationen Aus Aller Welt)
Udstillingen “Forunderlige Fortællinger”, en retrospektiv udstilling af prisvindende børnebogsillustrationer, kurateret til Flensborg Bibliotek.

iPhone Image 5F6FB7
Forunderlige Fortællinger på Flensborg Bibliotek

2012

23. oktober 2012 – 31. januar 2013: Peter’s Peter Pan og Magic Slovakia
Udstillingerne “Peter’s Peter Pan” og “Magic Slovakia” blev udstillet på Ørestad Bibliotek. “Peter’s Peter Pan” er en udstilling bestående af 70 originale illustrationskunstværker af den prisbelønnede illustrator Peter Uchnár, og “Magic Slovakia” er en fotoudstilling på lærred af den anerkendte fotograf Ladislav Struhár. Udstillingen blev åbnet af den slovakiske præsident og den danske kulturminister. I forbindelse med udstillingen var der desuden gratis, interaktiv kompositionsundervisning for skoleklasser udviklet af DR Musikariet.

Overblik til åbningen_IMG_2783
Åbning af “Peter’s Peter Pan” & “Magic Slovakia” på Ørestad Bibliotek

 

Efterår: From Hand to Hand
En rejsende charity-udstilling kurateret af japanske Nana Furiya med 56 originalværker af kunstnere fra hele verden blev udstillet på BogForum og i BIBIANA Danmarks galleri i Ørestad.

fra kataloget fremadrettet 2016-02-17
Fra kataloget “From Hand to Hand” efter besøget i Danmark

2011

Efterår: Forunderlige Fortællinger
Retrospektiv udstilling af 123 prisvindende internationale børnebogsillustrationer blev udstillet på et 800 m2 stort udstillingsareal i Field’s.

Bibiana004 copy

Udsnit af udstillingen Forunderlige Fortællinger
Udsnit af udstillingen Forunderlige Fortællinger. Foto: By & Havn

Læs mere om BIBIANA Danmarks tidligere projekter 2011-2014 (pdf)