Børnebogen Ø som oplevelsesudstilling

Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen

Om udstillingen

Udstillingen Ø udformes i samarbejde med illustratoren Anna Jacobina Jacobsen. Når vi inviterer børn og deres voksne i land på den lille øde ø og ind i pigen og havfruens verden, er formidlingen kendetegnet af sanselighed og taktilitet. I udstillingen kommer man til at opleve med hele kroppen og alle sanser tages i brug, så historien gynges, klatres og rollespilles ind. Den enkelte besøgende kommer til at navigere gennem udstillingen som en avatar gennem historien om ensomhed og venskab. Vi sætter os som publikum intuitivt i pigen og havfruens sted og digter videre med egne ufortalte historier.

Fra ”læsningen” af ’Ø’ ved vi, at den ordløse fortælling indbyder til en meget aktiv oplevelse og den ønsker vi at flytte med over i udstillingen. ’Ø’ handler tematisk om eksistentielle emner som venskab, tryghed, glæde, håb og sorg og udstillingens mål er at danne ramme for denne type historiefortællinger. Udstillingen bliver et rum, hvor børn kan mødes om og reflektere over de svære emner, der skal rummes og have plads i ethvert liv. Udstillingen er tiltænkt alle børn, men kan fungere som et helt særligt sted for udsatte børn. Vi ved, at halvdelen af børn og unge, der føler sig ensomme, ikke italesætter følelsen for hverken andre børn eller nære voksne. ’Ø’ tematiserer følelsen af ensomhed æstetisk og danner ramme for samtaler om netop ensomhed, sorg og tab. Udstillingsrummet adskiller sig fra børnenes hverdagsomgivelser i institutionen eller på skolen.

Selve det at bevæge børn og elever ud af de vante omgivelser, kan betyde et brud i hierarki, indgroede omgangsformer eller aktivitetsniveau.

Ø kan opleves i Hirtshals fra midten af oktober måned.
Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen

Om Anna Jacobina Jacobsen

Anna Jacobina Jacobsen er en prisbelønnet illustrator og forfatter, der med glimt i øjet og stor omsorg for de alvorlige emner fortæller historier med ord og billeder, som ikke er til at slippe igen. Historier, man får lyst til at digte videre på om verdner, man længes efter at besøge. Anna Jacobina Jacobsen illustrerer både bøger for andre forfattere og forfatter og illustrerer i eget navn. Hendes fine blyantstreg er let genkendelig og illustrationerne myldrer med storøjede figurer, der lidt tilbagetrukne og rygvendte betragter verden omkring sig.

Anna Jacobina Jacobsens figurer formår på hver deres måde at være tro mod sig selv i en overvældende virkelighed. Midt i kaos eller dyb ensomhed bygger de deres egne, blomstrende, indre verdner, som de beboer alene eller med en fantasiven eller to. De er tænksomme figurer, der stirrer tilbage på dig med et uudgrundeligt blik fra det flade papir.

Anna Jacobina Jacobsen er uddannet fra Danmarks Designskole, New York Studio School og The Art Academy of Lisbon. Hun har modtaget Læringscentrenes Forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond, for bogen Hund i 2017 og Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger for bogen Ø i 2019, samt modtager af Statens Kunstfond 3-årige arbejdslegat fra 2019-2022.
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram