BIBIANA Danmark

BIBIANA Danmark er en non-profit forening, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur samt at give børn en stemme og lære af deres kreative ideer.

Vores udgangspunkt er altid børnebogsillustrationer, og med afsæt i deres verden af fortællinger, fantasi, former og farver udvikler vi løbende nye, inspirerende udstillinger, workshops, undervisningsforløb og andre kunstaktiviteter for børn.

Drømmen
BIBIANA Danmark er et sted med store ambitioner og drømme. Illustrationskunsten er det centrale i vores arbejde, men vi vil mere end blot at være en udstillingsplatform for illustrationskunst. For vi vil være Danmarks første børnekulturhus, vi vil være børns stemme, og vi vil være tilgængelige for alle børn i hele Danmark.

Illustrationskunst
BIBIANAs bankende hjerte er formet af børnebogsillustrationer, og derfor er illustrationskunsten altid en del af BIBIANAs projekter. Illustrationskunsten kan nemlig noget helt særligt: Den fortæller sine historier gennem billeder, der kun kræver fantasi for, at man kan begynde at forstå dem, og den er derfor ikke begrænset af læserens læsekompetencer, af landegrænser eller sprogbarrierer. Dermed kan den tale til os alle og åbne vores øjne for nye verdener, nye virkeligheder og nye tankegange.

Kunst og nytænkende kunstformidling til børn
Som de første i Danmark formidler BIBIANA Danmark udelukkende kunst, der er lavet til børn. Og ligeledes formidler vi kun denne kunst til børn. Alt, vi laver, er altså skabt til børn og på deres præmisser. Men de voksne må hjertens gerne være med!

Kunst for alle børn i Danmark
Vi formidler kunst til børn i hele Danmark. Derfor udstiller vi ikke i en museumsbygning i en storby, men rejser rundt i hele landet med udstillingerne. Vi udstiller bl.a. om bord på vores kunstskib M/S BIBIANA, der siden 2015 har sejlet rundt i Danmark og kastet anker i både små og store havnebyer.

Læs mere om M/S BIBIANA på skibets hjemmeside.

Samarbejde
Vores samarbejde med både nationale og internationale kunsthuse gør, at vi altid er opdateret om illustrationskunst og kunstformidling for børn, så vi kan skabe nye, inspirerende kunstaktiviteter. Især vores permanente samarbejde med BIBIANA – House of Art for Children i Slovakiet er en grundsten i vores arbejde.

Læs mere om vores samarbejdspartnere.

Kunstaktiviteter og -projekter
Hos BIBIANA Danmark laver vi:

  • Nytænkende udstillinger med børnebogsillustrationer
  • Kreative workshops
  • Lærerige undervisningsforløb for skoleklasser
  • Undervisningsmateriale til grundskolen

Derudover har vi:

  • Et galleri med børnebogsillustrationer i Ørestad
  • Et verdensbibliotek med billedbøger fra hele verden
  • En børneklub, hvor familier med børn kan komme og udfolde deres kreativitet
  • M/S BIBIANA – Danmarks første kunstskib for børn

Endvidere står vi bag:

  • Dansk Børneillustrations Biennale

Læs mere om vores tidligere projekter.