Vores historie

Startskuddet for BIBIANA Danmarks virke blev affyret i efteråret 2011, hvor vi slog dørene op for vores første kunstudstilling for børn: Forunderlige Fortællinger.

På udstillingen kunne vi – i samarbejde med BIBIANA International House of Art for Children i Slovakiet – præsentere 123 af verdens flotteste, prisbelønnede børnebogsillustrationer fra Biennal of Illustrations Bratislava (BIB), der siden 1967 har uddelt de fineste internationale priser inden for børnebogsillustrationer.

Fordi vi ønsker at bringe kunsten ud til børnene, valgte vi at vise Forunderlige Fortællinger i Field’s og på Ørestad Bibliotek. Og det blev en stor succes: 40 klasser kom og deltog i det undervisningsforløb, vi havde lavet til udstillingen, og vores 11 udstillingsworkshops var fyldt til bristepunktet med ivrige børn.

Bibiana004 copy_preview

Siden da er vi vokset, og vi er vokset meget! Vi har finansieret, udviklet, opført og udført en lang række af forskellige kunst- og kulturprojekter for børn, med børn og af børn: vi har lavet udstillinger, undervisningsforløb for hundredvis af skoleklasser, storskalakunst om bl.a. menneskerettigheder, skabt en børneklub, været på togt rundt til de danske havne med M/S BIBIANA – Danmarks første kunstskib for børn, oprettet et verdensbibliotek og meget, meget mere – og alt sammen med børnebogsillustrationer som udgangspunkt.

Bibiana144_preview

Læs mere om vores tidligere projekter