Bogforum
2014-2018

BIBIANA Danmark har i en årrække været synlige ved Bogforum. Alle gange har budt på fantastiske og glædesfyldte oplevelser til børnene. Se hvad de forskellige år har budt på.

Bogforum 2018
På dybt vand med BIBIANA Danmark

På Bogforum i 2018 kunne du med BIBIANA Danmark opleve sælsomme væsener fra verden under havets overflade. Væsener, som er så særlige, at det ikke er til at forstå at de faktisk eksisterer, både lige under havoverfladen og helt ude i det dybeste dybe hav. Tag på en fortryllende oplevelsesrejse i BIBIANA Danmarks dybhavsunivers, hvor du kan blive klogere på glubske gopler og dumdristige dybhavsvæsener.

Med os på Bogforum 2018 havde vi en kæmpe flok gopler, som kunne opleves fra ikke mindre end fire forskellige stande. Udover at udforske de mange forskellige typer af gopler, skulle vi også helt ned på havets bund. Vi havde den store ære at udstille den slovakiske illustrator Veronika Klímovás værker fra den prisbelønnede børnebog ‘The Deep Sea Tales’. Illustrationerne, som tidligere har været udstillet på bla. Bologna Book Fair, fortæller om det liv, der leves af lygtefisk, krabber og andre dybhavsvæsener, på mere end 10.000 meter dybt vand, hvor ingen mennesker har været endnu. Udstillingen var generøst udlånt af vores venner og store forbilleder fra BIBIANA - International House of Art for Children, i Slovakiet.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bogforum 2017
Under overfladen - BIBIANAs hav

På Bogforum 2017 i Bella Center havde BIBIANA Danmark i samarbejde med Sumo Illustrations Lea Hebsgaard Andersen, Stine Illum og Anna Jacobina Jacobsen lavet BIBIANAs hav: en totalinstallation, der omsluttede de besøgende med ’vand’, som befandt de sig under havets overflade.

I selskab med dygtige, nyskabende og skønne børnebogsillustratorer kunne børnene slippe fantasien og fortælleglæden løs og dykke ned i bølgen blå. Havfruer er vilde med tatoveringer og på havets bund kunne man hjælpe illustratorerne med at skabe flotte tatoveringer til havfruerne i udstillingen.

På standen kunne børnene også læse i eventyrlige illustrationsbøger fra hele verden om livet i havet. De kunne se en mini-udstilling af verdens bedste børnebogsillustrationer og tage en pause og fordybe sig i et af de mange havpuslespil.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bogforum 2016

På Bogforum 2016 havde BIBIANA Danmark sin stand i det nye børneområde og det blev et kæmpe hit blandt publikum.

Vi havde 135 m2 fyldt med virtual reality, børnebøger fra hele verden, en workshop, en illustrationsudstilling og podier med havnearkitekturmodeller lavet af børn under årets togt i Nordjylland. Vores stand var en vaskeægte sømandsstand, der hele weekenden myldrede med unge, ivrige landkrabber og deres voksne.
”Jeg udstiller på Bogforum! Hvor er det for vildt!”
Citat børnearkitekt fra M/S BIBIANA 2016.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bogforum 2015

På Bogforum 2015 i Bella Center blev illustrationsværkerne fra årets togt med M/S BIBIANA – Danmarks første kunstskib for børn udstillet.

Udstillingen var sammensat af ‘Sea Fairy Tales’ - værker af 79 kunstnere fra landene omkring Det Baltiske Hav og ‘Sailing Tales from Slovakia’ fra BIBIANA, International House of Art for Children. Alle værker illustrerede myter og eventyr fra havet.

Til udstillingen var der knyttet workshops, aktiviteter og fortællinger fra de syv verdenshave.


Børnebogsillustrator og BIBIANAs undervisningsansvarlige Ida Exner skabte i samarbejde med børnene på Bogforum et kunstværk på et af de originale skonnertsejl.

Bogforum 2014
Dansk Børneillustrationsbiennale

Dansk Børneillustrationsbiennale er et samarbejde mellem BIBIANA Danmark og illustrator Martine Noring. Biennalen bygger på et samarbejde med en dansk humanitær organisation udformet som en konkurrence, der bidrager til at belyse den pågældende organisations værdier.
"Målet med Dansk Børneillustrations Biennale er at styrke illustrationsfaget som kunstnerisk genre samt synliggøre genrens aktive rolle for et levende og nutidigt kulturliv for børn. Samtidig ønsker vi at fremhæve illustrationskunstens særlige evne til at kommunikere livets mange facetter ud til børn og til at igangsætte tanker og snakke om de mere tunge og tabubelagte emner."
Citat Martine Noring, illustrator og initiativtager til Dansk Børneillustrationsbiennale.
Biennalen blev lanceret og afholdt under Bogforum 2014 i Bella Center 

Udstillingen var resultatet af en konkurrence, som biennalen udskrev i samarbejde med Mødrehjælpen 

På biennalen blev årets 13 topnominerede illustratorers værker hædret og udstillet 

I tilknytning til udstillingen bød biennalen på et mini-seminar og en lang række workshops med professionelle illustratorer 

Med udgangspunkt i illustrationerne blev der udviklet gratis undervisningsmateriale til skoleklasser

Efter Bogforum blev værkerne fra Dansk Børneillustrationsbiennale 2014 udstillet på Ørestad Bibliotek i januar og februar 2015 

Som en del af BIBIANA Danmarks faste nytårstradition i Ørestad blev Dansk Børneillustrationsbiennale 2014 vist som mega size lyskunst på Field’s facade hele januar 2015
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram