Dybhavseventyr 2022

04/02/2022

Sammen med Nordsøen Oceanarium, Nordeuropas største akvarium beliggende i Hirtshals, inviterer vi børn og deres voksne ned i dybhavet i totalinstallationen ’Dybhavseventyr’. Udstillingen åbnede lørdag den 12. februar og strækker sig til d. 9. juni 2022.

Tentakler, finner og blæksprutters meterlange fangarme snor sig fra loftet og omvikler børn i havets dyb. I udstillingen ’Dybhavseventyr’ fortæller vi historien om venskabet mellem en lygtefisk og en havslange, der bliver venner af nød og kommer på deres livs eventyr i en mystisk verden beboet af sære fisk og andre væsner i det dybeste natsorte ocean.

Udstillingen er baseret på de prisbelønnede illustrationer af Veronika Klímová fra bogen ’Dybhavseventyr’ og kan opleves blandt dyr og planter fra Nordsøen.

Læs mere om Nordsøen Oceanarium og åbningstider her.

Velkommen i dybhavet!

Træd ned i det mørkeste mørke. Lad dine øjne vænne sig til mørket og de fluorescerende fisk føre dig gennem det dybe ocean og op til havoverfladen igen.

Dybhavet dækker mere end halvdelen af jordens areal men er stort set uudforsket. I mange år troede man, at det evige mørke på bunden af oceanerne betød, at her ikke fandtes liv. I dag ved vi imidlertid, at her vrimler med liv. Dybhavet er hjem for nogle af de mest mystiske væsner, vi kender til, og for mange arter og gevækster vi endnu har til gode at opdage.

Der har stadig været flere mennesker på månen end på bunden af de dybeste have. Dybhavet er grobund for fantastiske historier om kæmpeblæksprutter med fangarme så lange, at de kan omvikle et helt skib, om hvalkirkegårde, skjult for menneskeblikke og om selvlysende, kalejdoskopiske planter, der minder mere om noget fra en anden planet, end fra vores helt eget verdenshav.

Så dykker vi!

I udstillingen 'Dybhavseventyr' kan du følge i sporet fra de lysende fisk, indtage dybhavets mange mærkelige indtryk fra en liggepude eller forsvinde helt i det lange tang, der indhyller havets bund.

Grib en muslingehjelm og skab dit eget dybhavseventyr med BIBIANA Danmark. Turen går gennem dybhavet og ender sikkert på strandbredden igen. Så dykker vi.

BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram