Danmarks Første Kunsthal for Børn i Hirtshals 

Velkommen til Danmarks Første Kunsthal for Børn i Hirtshals. Kunsthallen er spækket med illustrationskunst i verdensklasse skabt til børn. 

Med Kunsthallen vil vi sikre at børn og deres voksne, ikke blot i Hirtshals, men i Nordjylland og resten af Danmark får mulighed for at opleve fabelagtige og indlevende udstillinger, prisvindende illustrationskunst fra børnebøger i verdensklasse samt engageret og nytænkende formidling af kunst, kultur og arkitektur i børnehøjde!

Besøg Danmarks første Kunsthal for Børn i åbningstiderne: 

Ulige uger (37, 39, 41)
Mandag: Lukket
Tirsdag: Åben 10-16
Onsdag: Åben 10-16
Torsdag: Lukket
Fredag: Åben 10-16
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket 

Lige uger: (38, 40)
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-16
Onsdag: 10-16
Torsdag: Lukket
Fredag: 10-16
Lørdag: Lukket
Søndag: 10-16

Vi opdaterer løbende vores åbningstider så hold øje med hjemmesiden. 

Det er ganske gratis at besøge kunsthallen. 

BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals.

Kunsthal i verdensklasse

Under Naturmødet 2019 kunne BIBIANA Danmark virkeliggøre en mangeårig drøm: at åbne en kunsthal for børn i region Nordjylland, nærmere bestemt i Hirtshals og helt konkret i det gamle vodbinderi på havnen.

Startskuddet til et BIBIANA Danmark fyrtårn i Hirtshals udsprang fra vores togt med M/S BIBIANA - Danmarks kunstskib for børn, der i 2016 besøgte havnebyer i hele region Nordjylland.

Fra togt til landlov

På Nordjyllandstogtet mødte vi så mange dejlige, inspirerende, varme, kloge, sære, sjove, fortællende, sindige, syngende, tekniske, tavse, malende, mutte, kærlige, herlige, børn og deres forældre, bedsteforældre, søskende, venner, skolelærere, tandlæger, læger, buschauffører, livreddere, klubledere, bibliotekarer, brugsuddelere, skraldemænd, skolepatruljer, svømmerlærere og deres hunde, at det affødte et ønske og en drøm om et eget BIBIANA hus i Hirtshals. Denne drøm fik hurtigt opbakning fra en kreds af ildsjæle og en mere end imødekommende kommune og region. På den måde fandt BIBIANA Danmark et nyt hjem i et magisk hus, der emmer af historie fra by og havn – et gammelt vodbinderi omkranset af det bølgende hav, en levende havn på kanten af byen og naturen, lige der hvor vi trives bedst.

Havfruerne flytter ind

Vores legendariske havfruer er flyttet ind i kunsthallen og har fundet sig godt til rette. De tre kunstnere bag havfruerne fra SUMO illustration har sammen med lokale skoleklasser udsmykket kunsthallens gavle med det første illustrationskunstværk i byen. 

Det ser vi som et startskud til at gøre Hirtshals til et centrum for verdens bedste illustrationskunst for børn. Vi drømmer om at gøre Hirtshals til den første by i verden med enestående illustrationskunst på byens gavle, et udendørs galleri, åbent hele døgnet og tilgængeligt for alle. 

Et besøg i Hirtshals vil vække til forundring og nysgerrighed og den besøgende vil drage videre sanseberiget og med ny inspiration. 

Alle aktiviteter udspringer fra Danmarks første Kunsthal for børn i Hirtshals. Her samles skoleklasser til undervisning, familier og gæster kommer fra hele landet. Alt sammen i magiske udstillinger fra kendte og elskede børnebøger, hvor illustrationerne er bragt til live i universer, man kan røre ved og lytte til omgivet af de særlige lyde og lugte fra den levende havn vi bor på.

Samarbejde

Vi arbejder på informationen om vores fabelagtige samarbejder.

BIBIANA Danmark støttes af

Nordea Fondenhjørring kommune
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram