TIDLIGERE TOGTER

Sejlplan M/S BIBIANA 2019

Danmarkstogt
M/S BIBIANA Danmarks kunstskib for børn stævnede ud på sit fjerde togt fra Svendborg havn d.14. august. Vi nåede på togtet rundt i alle landets regioner og tørnede ind d. 2. oktober i Marstal.
M/S BIBIANA havde lasten fuld af totalinstallationen Dybhavseventyr, der er inspireret af de prisbelønnede illustrationer af Veronika Klimová fra bogen af samme navn. Den handler om en lygtefisk og en søslange, der danner et helt særligt venskab på bunden af det mørkeste dybhav. Udstillingen er en totalinstallation indrettet som en havbund i evigt mørke beboet af mystiske dybhavsvæsner, fisk og planter. Her kan børn og barnlige sjæle udstyret med uv-lygter og kort gå på opdagelse i det mørke dybhav og støde på fluorescerende fisk, meterlange blækspruttearme og fængende tentakler, hvis de har øjnene med sig.
BIBIANA Danmarks skoletjeneste har udviklet forløbet Dybhavsmissionen til udstillingen. I udstillingen mødes kunst og naturvidenskab og undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i den meget begrænsede viden, vi i dag besidder om de dybeste oceaner.

Sejlplan

14.-18. august: Svendborg
21.-24. august: Kulturmødet Mors / Nykøbing Mors *
26. august-11. september: København / Nordatlantens Brygge
13.-15. september: Ebeltoft
17.-22. september: Havnebyen / Sjællands Odde
24.-29. september: Billedstrøm Festival / Køge
1.-2. oktober: Marstal

M/S BIBIANA Dybhavseventyr

I udstillingen kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse i dybhavet og møde fluorescerende fisk, meterlange blækspruttearme og fængende tentakler. Deltag i vores store dybhavsmission for børn, få en dybhavshjelm på, uv-lugte og det magiske dybhavskort i hånden – så er du klar til eventyr i dybhavet.
Udstillingen er baseret på de mageløse værker af kunstneren Veronika Klimova fra børnebogen af samme navn, der handler om lygtefisken og søslangen, der danner et helt særligt venskab på bunden af det mørkeste dybhav.

Sejlplan M/S BIBIANA 2017

Danmarkstogt
I 2017 gik M/S BIBIANAs togt fra Sydvestsjælland til Aarhus i Midtjylland. Togtet startede 23. juli i Skælskør og fortsatte gennem august, september og oktober, rundt til 13 danske havneanløb. Togtet sluttede den 29. oktober efter at have ligget til i Aarhus havn i to uger.
På sommerferietogtet afprøvede vi, med stor succes, et ‘kunst og community’-forløb i havnebyerne Svendborg, Skælskør og Nakskov. Med en række stedsspecifikke værker, blev der sat et permanent aftryk af lokal forankring på byernes havne, i et samarbejde mellem entusiastiske børn fra lokalområdet og fantastisk fabulerende illustrationskunstnere.

Skoletogt 2017 - Børn som arkitekter på fremtidens havn
På årets skoletogt 2017 valgte vi at medbringe projektet “Den eventyrlige havn”, som stimulerer børns kreativitet, ved at introducere dem for arkitektur og havnerummets muligheder. De besøgende skoleklasser blev først undervist i arkitektur og arbejdede efterfølgende selv som havnearkitekter på deres egne projekter, hvor de udviklede inspirerende modeller af, hvordan de mente deres bys havn skulle se ud. Modellerne blev brugt, både i en udstilling på skibet, og i to særudstillinger om børns stemme i havneudvikling, på henholdsvis DOKK1 i Aarhus og Kulturværftet i Helsingør.

Sejlplan:

23.-26. juli – Skælskør

27.-29. juli – Korsør

Skibet holder pause fra d. 29-31 juli

1-6. august – Nakskov

7.-12. august – Svendborg

20.-26. august – Middelfart

27. august-3. september – Fredericia

4. -9. september Århus

10.-16. september – Helsingør

17.sep-14. oktober – København

15. oktober – 29. oktober Århus

Sejlplan M/S BIBIANA 2016

Region Nordjyllandstogt

I 2016 gik M/S BIBIANAs togt til Nordjylland og Nordatlantens Brygge i København. Togtet startede d. 17. august i Aalborg og fortsatte i løbet af august og september rundt til ni andre nordjyske havne. Togtet sluttede d. 27. oktober efter at have ligget næsten en hel måned på Nordatlantens Brygge.
Projektet, der var med om bord på skibet i 2016, hed ”Den eventyrlige havn” og handlede om havnearkitektur, kreativitet og børnebrugerinddragelse. Formålet var at skabe inspiration til mere liv og kultur på de danske havne. Om bord blev de besøgende skoleklasser undervist i at være arkitekter og de skulle selv komme med bud på, hvad man kunne bygge på deres lokale havn for at give den mere liv og gøre den mere eventyrlig. I løbet af undervisningsforløbet byggede børnene en model af deres ideer og tegnede den i et Virtual Reality-tegneprogram.
Almindeligt besøgende kunne se udstillingen ombord, prøve Virtuel Reality under instruktion af de frivillige formidlere samt deltage i workshops.

Udstillinger på Utzon Center og i Musikkens Hus
Udover at have udstilling og kunstaktiviteter om bord på M/S BIBIANA, samarbejdede vi med lokale kulturinstitutioner om at lave en udstilling og arrangere kunstaktiviteter i deres lokaler. Dette gjorde vi, fordi det var vigtigt for os, at så mange børn som muligt fik muligheden for at arbejde med havnearkitektur, illustrationskunst og Virtual Reality.
På Utzon Center tilbød vi en forkortet udgave af undervisningsforløbet på skibet. Her kunne skoleklasser komme og arbejde som arkitekter, bygge modeller og tegne i Virtual Reality-tegneprogrammet. De bedste modeller blev udstillet på Utzon Center i en selvstændig udstilling.
I Musikkens Hus udstillede vi originalværker fra udstillingerne “Sea Fairy Tales” og ”Sailing Tales from Slovakia”.

Kulturmødet på Mors
M/S BIBIANA deltog på Kulturmødet på Mors d. 25.-27. august. Her satte vi børns stemme på dagsordenen og viste, hvor meget vi kan lære af børns kreativitet. Vi afholdt to debatmøder, hvor børn var eksperterne, ligesom vi præsenterede nogle af børnenes ideer til havnearkitektur for arkitekter og andre fagfolk. Vi havde desuden også arrangeret, at DR’s juniorkor kom og sang på skibets dæk.

”På Kulturmødet vender vi det 180 grader; det er os voksne, der lærer af børnene. Vi ønsker, at voksne skal opleve, hvad børn finder på og deltage i børnenes aktivitet for selv at blive inspirerede til at se nye anvendelsesmuligheder og tænke i mange muligheder. Vi ønsker, at børns stemme bliver hørt i langt højere grad end i dag. Derfor har vi sammensat et program, som omfavner børns idérige hjerner og viser, at voksne kan lære meget af børns måde at tænke kreativt på, når de indretter havne, boligområder, skoler, mm. Et program, som ikke blot består af voksenpaneler, der taler om børnene. Hos M/S BIBIANA er det børnene, der taler, og vi voksne, der lytter og lærer.”
– Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark.

Sejlplan:

15.-21.8 Aalborg

22.-24.8 Thisted

25.-27.8 Nykøbing Mors

28.8-2.9 Hirtshals

3.-6.9 Skagen

7.-9.9 Sæby

10.-11.9 Hals

12-18.9 Løgstør

19.-21.9 Hadsund

22.-25.9 Hobro

26.9-1.10 Aalborg

Sejlplan M/S BIBIANA 2015

Danmarkstogt
I 2015 satte M/S BIBIANA fokus på fortællinger fra verdenshavene. Børneillustrationskunst med sagn og fortællinger fra havet var udstillet både under dækket og på skibets sejl og dannede grundlag for undervisning i fortællekunst og oplevelsesdesign, workshops, skattejagt og andre kunstaktiviteter.

Sejlplan:

27.7-3.8 Helsingør

7.-9.8 København

11.-15.8 Samsø

17.-22.8 Horsens

23.-27.8 Kolding

28.- 30.8. Aarhus

1.-3.9 Frederikshavn

04.-6.9 Læsø

07.-10.9 Grenå

12.-18.9 Kastrup

20.-25.9 Odense

28.09-3.10 København Ø

5.-09.10 København K

BIBIANA Danmark støttes af

Nordea Fondenhjørring kommune
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram