Ø

En mageløs kunstoplevelse i børnehøjde

Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen

Kender du det, når man en morgen finder en lillebitte havfrue i en dåse sardiner?

BIBIANA Danmark præsenterer 'Ø' en mageløs kunstoplevelse i børnehøjde! 

Udstillingen er baseret på Anna Jacobina Jacobsens prisvindende, ordløse og enestående bog af samme navn. Den tindrende smukke fortælling i bogen giver stof til eftertanke, og fordre til samtaler om ensomhed, håb og venskaber - emner som er relevante hos børn og voksne nu som aldrig før. Bogen har modtaget Kulturministeriets Illustratorpris. 

Udstillingen er resultatet af et længerevarende og enestående samarbejde med Anna Jacobina Jacobsens, og tilblivelsen har både involveret en bådbygger, en udstillingsteknikere, en tekstil troldkvinde, hænder fra Selskabet for Børnelitteratur, en kæmpe sending sardindåser fra Portugal, et badekar med løvefødder, en specialist i kognitiv semiotik og en masse kærlighed fra frivillige lokale kræfter.
 
I udstillingen kan du få ‘Ø’ helt ind under huden, når du oplever de smukke illustrationer fra bogen foldet ud i den virkelige verden. Du kan udforske alle originalillustrationerne fra ‘Ø’ mens du navigerer igennem en skov af finurlige og krogede træer, undersøger en kæmpemæssig sardindåse eller svinger dig lystigt i rebstiger.

Her kan du opleve udstillingen
BIBIANA Danmark ønsker at formidle kunst til alle børn i Danmark. Derfor har vi udviklet to forskellige versioner af udstillingen spredt i det ganske danske land. Du kan opleve udstillingen her: 

- Platformen i Esbjerg 
- Rejseudstilling som bl.a. rejser rundt på biblioteker og kulturhuse.  
Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen
‘Ø’ bliver til med økonomisk støtte og opbakning fra Lauritzen Fonden. Om udstillingen, fortæller chef for kulturområdet i Lauritzen Fonden, Kamilla Søgaard:

”I Lauritzen Fonden tror vi på, at mødet med kunst og kultur har en afgørende betydning for børn og unges liv. Det understøtter trivsel og dannelse at være en del af fællesskaber, der stimulerer fantasien og kreativiteten. Med ”Ø” er der skabt et unikt univers, hvor børn og voksne kan mødes i dialog om det, der kan være svært at tale om i hverdagen. Vi er rigtig glade for at kunne være med til at søsætte ”Ø” sammen med BIBIANA Danmark og håber at oplevelsen får mulighed for at rejse rundt til børn og unge i hele landet”
Om samarbejdet med BIBIANA Danmark siger Jacobina:
“Det er et stort privilegium at få mulighed for at arbejde sammen med BIBIANA Danmark. Jeg har gjort det ved flere lejligheder, men denne gang er særlig, fordi min bog ‘Ø’ står i centrum for alt arbejdet. Jeg er så heldig, at de gode BIBIANA-folk har besluttet at bringe bogens univers ud i den helt håndgribelige virkelighed. Det er et kæmpe job, som kræver mange kræfter og forskellige talenter. BIBIANA Danmark har dem alle samlet under deres magiske paraply og jeg føler mig meget heldig, at stå der sammen med dem.

Om Anna Jacobina Jacobsen

Anna Jacobina Jacobsen er en prisbelønnet illustrator og forfatter, der med glimt i øjet og stor omsorg for de alvorlige emner fortæller historier med ord og billeder, som ikke er til at slippe igen. Historier, man får lyst til at digte videre på om verdner, man længes efter at besøge.

Anna Jacobina Jacobsen illustrerer både bøger for andre forfattere og forfatter og illustrerer i eget navn. Hendes fine blyantstreg er let genkendelig og illustrationerne myldrer med storøjede figurer, der lidt tilbagetrukne og rygvendte betragter verden omkring sig.

Anna Jacobina Jacobsens figurer formår på hver deres måde at være tro mod sig selv i en overvældende virkelighed. Midt i kaos eller dyb ensomhed bygger de deres egne, blomstrende, indre verdner, som de beboer alene eller med en fantasiven eller to. De er tænksomme figurer, der stirrer tilbage på dig med et uudgrundeligt blik fra det flade papir.

Anna Jacobina Jacobsen er uddannet fra Danmarks Designskole, New York Studio School og The Art Academy of Lisbon. Hun har modtaget Læringscentrenes Forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond sammen med forfatter Tina Sakura Bestle for bogen ‘Hund’ i 2017 og Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger for bogen ‘Ø’ i 2019.

Lad kunsten komme med hjem

I forbindelse med udstillingen har du også mulighed for at lade kunsten komme med dig hjem. Vi sælger både udvalgte børnebøger og særtryk af mageløs illustrationskunst. Kunsten kan købes i Danmarks første Kunsthal for børn i Hirtshals. 
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram