Vi er
BIBIANA Danmark

BIBIANA Danmark er en non-profit organisation, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur ved at formidle verdens bedste børnebogsillustrationskunst gennem nytænkende udstillinger.

Vi tror på at børnebogsillustrationskunst på tværs af landegrænser og sprogbarrierer udfordrer vores vante tankegange, hjælper os med at forstå hinanden og giver os evnen til at se verden med nye øjne.
vær med

Illustrationskunst og nytænkende kunstformidling til børn

BIBIANA Danmarks bankende hjerte er formet af børnebogsillustrationer og illustrationskunst er kernen i alle vores projekter. Illustrationskunsten kan nemlig noget helt særligt: Den fortæller historier gennem billeder, der kun kræver fantasi for at man kan begynde at forstå dem, og den er derfor ikke begrænset af læserens læsekompetencer, af landegrænser eller sprogbarrierer. Dermed kan den tale til os alle og åbne vores øjne for nye verdener, nye virkeligheder og nye tankegange.

Kunst for alle børn i Danmark

Vi formidler kunst til børn i hele Danmark og har siden 2011 lavet udstillinger på land og på vand, i storcentre og nedlagte lagerbygninger samt på et hav af biblioteker og kulturhuse i det ganske land.
Som de første i Danmark formidler BIBIANA Danmark udelukkende kunst til børn, der er lavet til børn. Alt, vi laver, er skabt til børn og på deres præmisser. Deres voksne må hjertens gerne være med!
Illustrator: Hoda Hadadi

Hele Danmarks BIBIANA

Vores vision er at være et børnenes Guggenheim - et børnekunsthus spækket med illustrationskunst i verdensklasse, med inddragende kulturelle oplevelser, særprægede udstillinger og sjove aktiviteter, som inspirerer og udfordrer børnene og bidrager til at danne dem som mennesker.

BIBIANA Danmark vil bygge bro mellem generationer og skabe nye fællesskaber med verdens bedste illustrationskunst i fokus til glæde for børn i hele Danmark. Vi er børns stemme, og vi vil
være tilgængelige for alle børn i hele Danmark.

M/S BIBIANA

Vi har siden 2015 sejlet på sommertogter med M/S BIBIANA – Danmarks kunstskib for børn. Med lasten fuld af illustrationskunst og inddragende kulturaktiviteter har vi lagt til kaj i store og små havnebyer langs hele den danske kyst. M/S BIBIANAs udstillinger er flittigt besøgte og tæller allerede mere end 1 million sommergæster.
læs mere

BIBIANA Danmark i Hirtshals

I 2019 åbnede BIBIANA Danmark et fyrtårn i Nordjylland. Med et BIBIANA Danmark i Hirtshals har hele region Nordjylland fået deres helt eget kunsthal for børn, med kunst i international klasse. I Hirtshals begrænser udstillingerne sig ikke kun til det gamle vodbinderi på havnen, hvor kunsthallen har adresse. I Hirtshals åbner vi dørene og inddrager hele byen, når illustrationskunsten forlader udstillingerne og kravler ud på gader og stræder og finder nye hjem som gavlkunstværker.
Læs mere

Samarbejde

Vores samarbejde med både nationale og internationale kunsthuse gør, at vi altid er opdateret om illustrationskunst og kunstformidling for børn, så vi kan skabe nye, inspirerende kunstaktiviteter. Især vores permanente samarbejde med BIBIANA – House of Art for Children i Slovakiet er en grundsten i vores arbejde.
BIBIANA Danmark - Ørestads Boulevard 55 B 2300 København S
BIBIANA Hirtshals - Vodbindervej 2, 9850 Hirtshals
info@bibianadanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram